FAQ

• Mag iedereen zomaar gemasseerd worden?
Nee, er zijn uitzonderingen bij koorts, diverse ziekteverschijnselen en bepaald medicijngebruik. Wij noemen dat contra-indicaties. Wees open en eerlijk in het geven van informatie, dit is in uw eigen belang. In de menu's aan de linkerzijde van de desbetreffende massage (contra-indicaties) kunt u hier alles over lezen. Dit kan per behandeling verschillen! Neemt u bij twijfel eerst contact met uw
behandelend arts op.

• Waarom vragen masseurs toch altijd naar zwangerschap?
Als u bezig bent om zwanger te worden of reeds zwanger bent, mogen bepaalde drukpunten nooit worden behandeld, omdat deze spontane contracties van de baarmoeder kunnen veroorzaken. Aangezien dit kan leiden tot afstoting van het vruchtje of het uitblijven van de zwangerschap, mag stoelmassage daarom helemaal niet worden uitgevoerd. Indien er geen complicaties zijn opgetreden, is vanaf 5 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum, een ontspanningsmassage van de overbelaste onderrug weer mogelijk.

• Kan ik mijn sieraden omhouden?
Armbanden, halssieraden, grote oorhangers en horloges kunt u beter afdoen. Ze kunnen de masseur en uzelf alleen maar hinderen, omdat u er dan bovenop ligt. Bij massage in buikligging legt u uw bril ook altijd even weg.

• Moet ik met kleding rekening houden?
Zorg voor elastisch ondergoed. Uw slip/string houd u namelijk altijd aan. Hoe elastischer uw ondergoed is, hoe minder uw masseur en u gehinderd worden tijdens de massage. Dames houden de bh aan. Deze wordt alleen los- en vastgemaakt terwijl u op uw buik ligt. Bij stoelmassage houdt u uw kleding gewoon
aan.

• Hoe kan ik het beste liggen?
De beste manier om te liggen, is met de armen langs het lichaam. Het is soms even wennen, maar het voorkomt opbouw van spanning en kramp. Probeer niets zelf te doen dan enkel de massage te ontvangen en te voelen wat het met u doet. Als uw masseur een arm of been optilt, laat dit dan gebeuren. Probeer niet om mee te helpen, of te analyseren welke grepen uw masseur precies gebruikt en of hoe de massage wordt uitgevoerd.

• Hoe zit het met praten?

De ene persoon praat graag even in het begin van de massage, of zelfs tijdens de hele massage. Een ander houdt zich volledig stil, of gaat liggen snurken. Of u wilt praten tijdens de massage, bepaalt u zelf. Wel is het zo dat als u zich stil houdt en u zich daarbij volledig op uzelf focust, dat zal dat bijdragen aan meer ontspanning en en een groter effect. U moet zich niet verplicht voelen om te praten, omdat uw masseur zich stil houdt! Voel, geniet en ervaar!

• Wat doe ik als een handeling gevoelig is?
Vaak als iets een beetje gevoelig is, hebben veel mensen de neiging om de adem in te houden of oppervlakkig te maken. Juist een diepe ademhaling draagt bij aan ontspanning. Een massage mag
echter nooit pijnlijk zijn. Als dat wel voorkomt, dan moet u dat direct melden.

• Zijn er regels of voorwaarden waar ik mij aan moet houden?
De meeste masseurs hebben algemene voorwaarden of zgn. huisregels die u op op de desbetreffende website kunt lezen. Dit is om duidelijkheid te geven naar de cliënt toe over algemene zaken zoals het tijdig afzeggen van afspraken, hygiëne, betaling, maar ook om aan te geven wat een masseur wel en niet verwacht van een cliënt. Dit verschilt per masseur. Lees deze voorwaarden altijd aandachtig voordat u een afspraak vastlegt, want u moet zich hierin wel kunnen vinden.